Producten

KLAFA Chocola produceert haar eigen producten van ingrediënt tot uiteindelijk het eindproduct. Naast de productie van de eigen producten, werkt KLAFA Chocola ook in loonopdracht. KLAFA Chocola kan grondstoffen / ingrediënten mengen, walsen (met Bulher vijfwals) of malen met kogelmolen (Wiener). Waarna vervolgens de producten worden opgelost en geconcheerd. De ingrediënten worden op deze wijze vervaardigd tot een heerlijk chocolade eindproduct. Wij kunnen onze klanten dan ook een breed en divers assortiment aanbieden.

Onder streekproducten verstaan wij producten die door een producent worden gemaakt in een bepaalde provincie of streek. Het liefst met ingrediënten die uit de streek komen. Met onze producten is dat lastig omdat deze ingrediënten geen van allen in de streek worden vervaardigt als streekgebonden grondstof. Wel gebruiken wij als KLAFA Chocola zoveel mogelijk grondstoffen uit eigen land en van Nederlandse fabrikanten. Hierbij kunt u denken aan melkbestanddelen, suiker en wij verwerken in sommige van onze hazelnootpasta's zelfs Nederlandse Hazelnoten vanuit Limburg. Op deze manier heb je ook duurzame producten welke kinderarbeidvrij zijn en waarbij de arbeidsomstandigheden zeker goed zijn.

Cacao producten worden zo mogelijk UTZ gecertificeerd aangekocht en vetten op aanvraag RSPO. Ook worden grondstoffen Bio aangekocht /verwerkt en onder Skal certificering verkocht.

Ook verkopen wij grondstoffen voor het maken van chocolade, te weten: suiker, cacaopoeder, melkbestanddelen, olie/vet en cacaoboter e/o cacaomassa.

Al onze producten en grondstoffen zijn zowel biologisch als regulier verkrijgbaar. Hieronder treft u ons assortiment aan productmogelijkheden.

Een aantal van onze producten zijn nu ook verkrijgbaar bij FOOX Groothandel Bergsma. Hier treft u het productaanbod.

Cacaofantasie producten

  • Dipchocola voor de softijs.
  • Overtrekchocolade voor koek en banket.
  • Donut Fettglazur, voor decoratie Donuts.

Biologische chocolade producten

  • Biologische Hazelnoot Boterhampasta.
  • Biologische Pure Boterhampasta.
  • Biologische raw chocolade
  • Biologische raw chocoladepasta


KLAFA Chocola klaver icoon

Contact opnemen

logo KLAFA Chocola